Pagina's

vrijdag 13 september 2013

Dip-and-Dye deken

Zoooooo hé! Het is tijden geleden dat ik een berichtje heb geplaatst. Ik lees wel andere blogs, begin een hele hoop projecten, maar iets afmaken, dat heb ik al lang niet gedaan... of toch wel (maar die projecten verlieten mijn huis al binnen 24 uur dus daar heb ik geen foto's van gemaakt, moet ik toch nog maar even doen...)

Bij Echtstudio kan je tegenwoordig Stylcraft DK kopen. Een fijn garen, 100% acryl, dus licht, goed te wassen en ook nog eens in veel mooie kleuren te krijgen. Vaak geef een acryl garen een erg plastic gevoel, knisperend en stroef. Maar niet bij Stylcraft. Dat is heerlijk verwerken voor een leuke prijs met veel kleurkeus en daardoor een veel gebruikt garen, vooral in het buitenland.

Omdat er zoveel kleurkeus is in Stylcraft DK zie je vaak projecten met veel (felle) kleuren. Ik vond het dus wel leuk om eens te laten zien dat je ook hele rustige, basic kleuren hebt en hoe je daar mee kan spelen.
Voor deze deken gebruikte ik vier draden tegelijk, om de zoveel naalden verruilde ik één draad voor een andere kleur, waardoor ik van licht naar donker ben gegaan. Dip-and-Dye dus! Gebreid met rondbreinaalden nr.10 en in boordsteek één om één (omdat dat aan beide kanten even mooi is).

Dus zie hier:


 

1 opmerking:

Laat je een berichtje achter? Leuk!