Pagina's

zondag 8 juli 2012

Randje Kantje

Een poos geleden trok ik op zolder een doos open en vond daarin mijn verzameling shawls. Die na het verhuizen (zo'n 3 jaar geleden) op zolder beland en vergeten. Ik had het tijdens mijn eerste zwangerschap veel warmer dan normaal en dat effect heeft nog heel lang aangehouden, dus ik kon die shawls om mijn nek niet verdragen... Nu ben ik weer de koukleun die ik was en kan ik de shawls weer om. Ik hou van shawls, het geeft mij een geborgen gevoel, iets zachts om mijn nek, het geeft ook wat kleur/reuring aan mijn kleding, ik heb voornamelijk kleding zonder dessin. Wel met kleur, zo'n 5 a 6 jaar geleden had ik vrijwel alleen maar zwart in de kast hangen.  De streepjes shawl is heel lang favoriet geweest, ik heb er dan ook wel een flinke stapel van in verschillende kleuren.

Wel bekend denk ik zo? De markt-man bij ons in Ter Aar had ze voor een leuke prijs. Helaas is de markt bij ons flink gekrompen en kunnen we geen leuke shawls meer kopen op de markt...

Dan heb ik ook nog een paar Oilily shawls. Eén echte en wat neppers


En een hele stapel Pashmina's, van vrij dikke tot hele dunne en ook in allerlei kleuren en dessins. Vaak om jaarmarkten gekocht met twee of drie voor zoveel acties.Tussen de berg vond ik een oude shawl van mijn oma. De randen gingen rafelen en ik vond het geheel een beetje flets. Ik zag later dat er Gloria Vanderbilt op staat dus waarschijnlijk heeft mijn oma hem een keer in een giftset o.i.d gekregen. 

Ik heb er een fris wit randje omheen gehaakt. Helaas had ik toen deze handige haaknaald nog niet dus heb ik eerst een randje festonsteek moeten maken en daar heb ik op gehaakt. Het jammere is dat het kanten randje dus iets los is van de shawl en niet gelijk aansluit. Maar om het nu weer uit te halen vind ik ook niets dus hij blijft zoals hij is! En dit is dus het resultaat, ik vind het erg leuk staan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat je een berichtje achter? Leuk!