Pagina's

maandag 1 oktober 2012

RibbonXL kussentje

Eindelijk kan ik jullie laten zien wat ik al tijden geleden gemaakt heb. Dit kussentje was een cadeautje voor mijn zus maar lag steeds maar op haar te wachten. En ik wilde het risico niet lopen dat ze het al zag voordat ze het in haar handen had.
Het was de bedoeling dat het kussen wat groter zou worden, maar helaas, de klossen Ribbon waren sneller op dan ik had gehoopt.
Ik gebruikte een dubbele draad. Eentje donkergrijs, eentje zwart en haakte met een enorme lange naald. Het  kussen is namelijk gehaakt in een tunische haaksteek.
Ik vind tunisch haken een erg leuk effect geven, vooral met zo'n grof garen. De "vierkantjes" lenen zich trouwens ook heel goed om kruissteken op te borduren! Staat ook nog op mijn dat-wil-ik-graag-nog-eens-leren-of-proberen-of-maken-lijst....


En jullie? Wat zijn jullie ervaringen met RibbonXL en/of tunisch haken?

5 opmerkingen:

 1. Wat mooi!
  Inderdaad een mooie combinatie dat grove met dat tunische.
  Het is nu ook helemaal hip hè geloof ik, die grove kussens.
  Lekker stoer en het kan tegen een stootje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fabulous cushion, love the ribbon yarns in all forms, use it a lot to edge flowers and other details, as well as making complete projects.
  Hugs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan jij mij zeggen hoe de Tunesische haaksteek gaat? Groeten, Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Annemarie,
   Ik heb hier een filmpje voor je waar je op een duidelijke en rustige manier kan zien hoe je deze steek maakt (er bestaan nog meer steken, maar dit is degene die ik bij dit kussen heb gebruikt).
   Je maakt om te beginnen eerst een ketting van lossen (net zoals je doet met "gewoon" haken.) Verder is het filmpje heel duidelijk. Als je nog meer vragen hebt, schroom niet en vraag maar raak!
   Groetjes, Eveline

   Verwijderen
 4. https://www.youtube.com/watch?v=DUR3wR2Q7P4

  BeantwoordenVerwijderen

Laat je een berichtje achter? Leuk!